fredag 24 augusti 2012

Reglerna i skolan

Efter som att det inte händer något speciellt i skolan idag kan jag passa på att gå igenom alla min regler i skolan.

* Mobilerna måste vara i bilen eller i skåpet man får inte ens använda mobilerna på rasterna eller på lunchen. Om en lärare ser en med mobilen så tar dom telefonen i 24h och du får en tillsägelse. Om det händer en gång till får man 4h kvarsittning + dom tar mobilen i 24h.

Man ska sitta i sin bänk när klockan ringer om man skulle vara inne i klassrummet men inte sitter på sin plats när klockan ringer får man 1h kvarsittning. Om du inte har kommit in i klassrummet när klockan ringer får du 1h kvarsittning + 30poängs avdrag.

* Man måste alltid ha sitt student ID runt halsen om man inte har det får man 1h kvarsittning + poängavdrag(vet ej hur mycket) + att man måste gå och betala för ett "tillfälligtID"

* Dresscoden (som jag berättat om innan) rektorn ringer föräldrarna som måste komma och lämna andra kläder. Om föräldrarna inte har möjlighet att komma och lämna andra kläder får man sitta inne på rektorns kontor resten av dagen. Det räknas då som skolk från de lektioner man missar och därmed blir det kvarsittning+poängavdrag.

* Ingen kroppsligkontakt är tillåtet har hört att en blivit straffad av att krama en annan, men jag ser folk som kramar varnada i korridoren så vet ej hur strikta dom är med den regeln. Men om man tex skulle pussa någon i korridoren får man kvarsittning. Finns även övervakningskamror i hela skolan ja på toaletterna också så om man av någonanledning skulle göra "grovare saker" blir man avstängd från skolan omedelbart.

* Om man är med i någon sport eller kör bil till skolan måste man göra drog och alkoholtester om någon av testerna skulle visas positivt blir man avstängd från skolan.

* Om man lämnar in en läxa/inlämning försent så kan man inte får mer än 50% av poängen vilket är som "då kan du inte få mer än ett E" i skolan i Sverige.

Om det förvirrar er när jag pratar om poäng avdrag osv. Dom har ett poängsystem som går ut på att betygen grundas på dina poäng. Om du tex lämnar in ett papper med föräldrarnas underskrift i tid får du X antal poäng. Om du går på toa under en lektion får du X antal poängavdrag. Om du gör ett test där maxpoängen är 20 poäng. Om du får 96%rätt på provet (ett A) får du 20/20 poäng om du får 50%rätt på provet (ett F) får du 0/20 poäng. osvosv. Så man kan antingen få eller förlora poäng på allt man gör i skolan.

Det där är dom "största" reglerna. Helt sjukt om man jämför reglerna här och med Rudbeck. För första gången känner jag att Rudbeck är en väldigt chill skola...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar